** Bijgewerkt op 25 juli 2022
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Cole Jermaine Palmer (Wythenshawe, 6 mei 2002) is een Engels voetballer die doorgaans als middenvelder speelt. Hij tekende in september 2023 bij Chelsea.

Clubcarrière

Palmer is een jeugdproduct van Manchester City. In het seizoen 2020/21 speelde hij zijn eerste officiële minuten in het eerste elftal van de club: op 30 september 2020 kreeg hij een basisplaats in de League Cup-wedstrijd tegen Burnley FC, een wedstrijd die City met 0-3 won. Een maand later maakte Palmer ook zijn Europese debuut: in de Champions League-groepswedstrijd tegen Olympique Marseille viel hij in de 82e minuut in voor Kevin De Bruyne. In juni 2021 werd het contract van Palmer verlengd tot 2026.[1]

In het seizoen 2021/22 kreeg hij al vroeg in het seizoen nieuwe kansen van trainer Josep Guardiola. In de FA Community Shield, die City met 1-0 verloor van Leicester City, kreeg hij een basisplaats en werd hij in de 74e minuut vervangen door Bernardo Silva. Op 21 augustus 2021 maakte hij ook zijn officiële debuut in de Premier League: op de tweede competitiespeeldag liet Guardiola hem tegen Norwich City in de 69e minuut invallen voor İlkay Gündoğan. Dag op dag een maand later scoorde hij in de League Cup-wedstrijd tegen Wycombe Wanderers (6-1-winst) zijn eerste doelpunt voor City. Op 16 oktober 2021 scoorde Palmer een hattrick voor de U23 van Manchester City in de Premier League 2-wedstrijd tegen de U23 van Leicester City, nauwelijks enkele uren nadat hij in de Premier League kort was ingevallen tegen Burnley FC.[2] Drie dagen later opende hij tegen Club Brugge ook zijn doelpuntenrekening in de Champions League.[3]

Clubstatistieken

Seizoen Club Competitie Competitie Beker Europa Totaal
Wed. Dlp. Ass. Wed. Dlp. Ass. Wed. Dlp. Ass. Wed. Dlp. Ass.
2020/21 Vlag van Engeland Manchester City Premier League 0 0 0 1 0 0 1 0 0 2 0 0

Interlandcarrière

Palmer nam in 2019 met de Engelse U17 deel aan het EK onder 17 in Ierland. Hij kreeg er een basisplaats in de groepswedstrijden tegen Frankrijk, Nederland en Zweden.

Erelijst

Vlag van Engeland Engeland onder 21

Zie ook

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Palmer signs new City deal Manchester City, 14 juni 2021
  2. Manchester City's Cole Palmer hit a hat-trick for U23 side hours after appearing for first team Eurosport, 18 oktober 2021. Gearchiveerd op 5 december 2021.
  3. Masterclass van Manchester City: Club Brugge krijgt vijf goals om de oren in de Champions League Het Nieuwsblad, 19 oktober 2021. Gearchiveerd op 9 december 2021.
Beeldmerk Manchester City
· · Sjabloon bewerken
Manchester City – seizoen 2023/24

2 Walker · 3 Dias · 4 Phillips · 5 Stones · 6 Aké · 8 Kovačić · 9 Haaland · 10 Grealish · 11 Doku · 13 Steffen · 16 Rodri · 17 De Bruyne Aanvoerder · 18 Ortega · 19 Álvarez · 20 Silva · 21 Gómez · 24 Gvardiol · 25 Akanji · 27 Nunes · 31 Ederson · 32 Perrone · 33 Carson · 47 Foden · 82 Lewis · Coach: Guardiola · Assistent-coach: Lillo · Assistent-coach: Vicens · Keeperstrainer: Wright